Bijna 20% (TWINTIG) van de ondervraagden in een alom gerespecteerde steekproef gaf aan liever een maand geen sex te hebben dan dat zij een maand van het vloeibare goud af zouden moeten blijven. Nou is dit wellicht voor de doorsnee festivalbezoeker geen groot nieuws, er zijn echter nog wel een aantal feitjes over bier die jij waarschijnlijk niet wist.

1. Bier geeft je een beter geheugen

Alcohol verbeterd bepaalde delen van het geheugen en daarnaast verbeterd het het vermogen om te leren. De algemeen geaccepteerde theorie dat alcohol slecht is voor het geheugen en leervermogen is te éénzijdig. Het onbewustzijn van mensen wordt door alcohol namelijk juist gestimuleerd om beter te onthouden en te leren. Slechte vriend dus die jou voor je tentamenweek geen biertje geeft!

2. Bier kan helpen bij afvallen

Summerbodies are made in the winter. Met bier dus. Een onderzoek op muizen toonde aan dat het stofje xanthohumol, dat in hop en bier te vinden is, ervoor zorgde dat de muizen die ze onderzochten gewicht verloren. Ook werd het cholesterol van de muizen lager. Nou bent u waarschijnlijk geen muis, maar het valt te proberen niet?

3. Bier zorgt voor goede botten

Voor alle mensen zonder (fatsoenlijke) ruggengraat. Bier bevat silicium, dat net als calcium botontkalking tegen gaat. Voor een sterk stel botten heeft een mens per dag ongeveer 46 milligram silicium nodig. Dit stofje zit in de schil van gerst. Donkerebieren, zoals Palm of De Koninck, hebben het hoogste siliciumgehalte.

4. Bier bestaat uit gezonde ingrediënten

In tegenstelling tot de meeste drugs bestaat bier uit een dozijn aan gezonde ingrediënten en supplementen. Moeder boos omdat je weer dronken thuis bent gekomen? Het is toch jouw lichaam…

Bier is onder andere rijk aan: Water, B1, B6, IJzer, Magnesium, Seleen, Zink en Calcium

5. Bier stimuleert het koopgedrag

Omdat wij tot op heden in een echte consumentenmarkt leven kan het kopen van allerhande zaken best worden gezien als een levensbehoefte. Uit onderzoek is gebleken dat in het geval een willekeurige consument meer dan twee glazen bier drinkt hij tot wel 30% sneller producten koopt dan dat hij dat niet doet. We zouden hier – bij HH – natuurlijk op kunnen inspelen, maar goed wij hebben het beste met u voor.


6. Bier boost je libido

Hop zou werken als een afrodisiacum, doordat het ontspannend werkt. Je hoeft je niet lam te drinken om genoeg binnen te krijgen – en dat is meestal ook niet erg goed voor je libido. Een half glas bier per week of twee keer per week zou al voldoende kunnen zijn. Helaas werkt het niet voor iedereen: het helpt vooral als je hormonen niet in balans zijn.

Bier kan dus zeker gezond zijn voor je! Aan wie moet jij denken bij deze post?