Het backstage leven. Hoe ziet het er nou echt uit? Voor sommigen een vraag, voor anderen een weet. Over hoe spannend het backstage is zijn in ieder geval de meningen verdeeld.

Expectations

Daar sta je dan, op dat dikke hardstyle feestje. Je ziet de DJ’s altijd maar verdwijnen in het welbekende ‘backstage’ walhalla. Maar wat gebeurt daar nou allemaal en hoe ziet het eruit? In je stoutste dromen is het één grote orgie. De knapste modellen lopen er rond, in hun ondergoed. Er zijn luxe, leren loungebanken waar je lekker kan zitten terwijl je bediend wordt door één van de modellen, of meerdere. Er wordt gratis sushi, kaviaar en oesters geserveerd. Op de parkeerplaats staan de dikste race auto’s. Er is onbeperkt alcohol voor iedereen dat alleen wordt geserveerd via bodyshots. Het gaat helemaal wild en iedereen gaat los. Er is zelfs een zwembad met inflatables aanwezig. Er wordt continu indoor vuurwerk afgeschoten en overal ligt confetti.. echt een droom. Wie wil daar nou niet bij zijn?

Reality

En dan gebeurt het, je staat op de gastenlijst en krijgt dat magische bandje om je pols. Wanneer je backstage komt zitten de DJ’s gezellig op hun telefoon. Af en toe wordt er wat gepraat en gelachen maar eigenlijk is het niet zo spannend als je dacht. De DJ’s drinken allemaal Cola zero of een Spaatje blauw. Naarmate je vaker backstage bent geweest kom je erachter dat de typetjes die je backstage tegenkomt er ook een beetje bij horen. Want ja, je ziet ze inmiddels elke week maar dan in een ander lichaam.

1. De groupies

Joost mag weten van wie ze nu weer gastenlijst hebben gekregen, en wat ze daar voor hebben moeten doen. Toch voelen ze zich altijd de ster van de backstage want ze staan er, en blijven daar ook het hele feest staan om selfies te maken. Hoe de stage eruitzag? Geen idee, maar heb wel het nummer van de MC geregeld! Selfieeeee!

2. De verdwaalde Sjaak klapperkaak

Deze gozer loopt rond in een onesie en is helemaal nat van het zweet. Niemand snapt hoe hij backstage is gekomen maar hij zelf eigenlijk ook niet. Hij loopt wat verdwaald te grazen en praat tegen iedereen, maar eigenlijk heeft niemand last van hem dus wordt hij geaccepteerd. Hij krijgt het zelfs voor elkaar om een drankje te scoren bij één van de DJ’s.

3. De grootste fan van elke DJ

Deze meid stond al een kwartier te wachten voor de deur voordat het überhaupt begonnen was. Zij is iedereen zijn grootste fan. Waardoor zij eigenlijk niet meer als ‘grootste fan’ gezien kan worden. Wanneer de DJ’s klaar zijn met draaien staat ze ze al op te wachten voor een foto en handtekening, als ze die nog niet had gevraagd voor hun set. Ze kent mensen van de organisatie waardoor ze altijd backstage kan komen. Ze is van plan om in de toekomst bij een evenementenorganisatie of boekingskantoor te gaan werken, zodat ze nog meer tijd door kan brengen backstage met haar idolen.

4. De bob van de DJ

Die ene gozer die zo gek is om elk weekend overal heen te rijden. Eigenlijk is het een beetje een nerd, maar iedereen is blij dat hij er is. Dit is die ene gozer die je elke week op elk feest tegenkomt, maar je weet zijn naam nog steeds niet.

5. Het zoontje van de organisator

Hij is net 13 geworden en is de jongste op het hele feest. Eigenlijk kent hij de muziek niet, maar gaat met iedereen op de foto.

En dan wanneer je nog eens goed om je heen kijkt, zie je een wild groepje mensen. WOW! Er is beweging in de tent.

6. Aanhang van de DJ

Dé sfeermakers backstage. Drinken alles op en misdragen zich maar maken het super gezellig.