Heb jij ook de grootste moeite om je ouders ervan te overtuigen dat je dit jaar toch minstens 5 weekenders mee moet pakken? Wil vriendinlief op vakantie, maar vind jij het verstandig om het hoogseizoen lekker te laten voor wat het is en menig event te verblijden met je acte de presence? Hier een aantal argumenten om ze te overtuigen:

1. Buiten zijn verbetert de hersenfuncties

Jij spendeert als jongvolwassene naar alle waarschijnlijkheid veel te veel tijd op kantoor of in de collegebanken. Je kunt dus in het dagelijks leven vast een creativiteitsboost gebruiken. Meer tijd spenderen in de natuur zou niet alleen leiden tot meer creativiteit op de werkvloer, ook kan het ‘mentale ziektes’ als ADHD aanzienlijk tegengaan.

2. Buitenzijn zorgt voor vriendschappen

We noemen de traditionele volksverhuizing naar de lockers. Het eindeloos (feest)bussen zoeken op de parkeerplaats. Juist op de momenten dat het allemaal niet zo vlekkeloos verloopt leer je vrienden pas echt goed kennen. Deze momenten zullen je lang bijblijven en doen het later prima op verjaardagen.

3. Buitenzijn betekent ZUURSTOF

Toegegeven: in iets minder mate geldend voor rokers, lachgas-fanaten en overige groepen die hun luchtwegen voor andere doeleinden gebruiken. Zuurstof blijft echter een vrij essentieel goed. Zo helpt zuurstof je spieren functioneren en wakkert het de verbranding aan. Paar winterkilo’s teveel? Pak eens een zomerfestival!!!

4. Naar buiten gaan voor een betere focus

Buiten zijn doet wonderen voor lichaam en geest. Buiten zijn en interactie met de natuur zorgen dat de hersenen, na de constante aanvallen van overstimulatie, rust krijgen. Dit kan helpen bij het herstel van een deel van de intrinsieke functies van de hersenen waardoor de focus weer beter zal worden.

5. Buitenlucht geeft verlichting bij symptomen van depressie

Behoorlijk in de put gezeten deze zomer? Volgens recente studies is gebleken dat het verblijven in de buitenlucht een rol kan spelen bij het verminderen van de effecten van depressie en stress. Een studie toonde aan dat het naar buiten gaan voor bijvoorbeeld een mooi weekendfestival gevoelens van stress en / of depressie significant kan verlagen. Het naar buiten gaan zorgt er ook voor dat de energie in het lichaam weer gaat stromen, het lichaam wordt letterlijk weer aan het werk gezet. Het ‘opwindende’ gevoel wat bij veel mensen naar boven komt als ze lichaamsbeweging krijgen, helpt bij de eliminatie van negatieve gevoelens.