Vandaag bereikte ons het heugelijke nieuws dat DefQon – indien alles (vergunningsgewijs) goed verloopt – in 2018 wellicht vier dagen lang wordt gevierd. Voor de beginnende festivalganger wellicht even schrikken, doch voor de ervaren rot wellicht de hemel op aarde. 4 dagen (of 3,5) gevuld met hardstyle, onzin en teringveel mensen. Wie wil dat nou niet?

In een interview met een van de grote mannen achter Q-Dance wordt duidelijk dat achter de schermen bij Q-Dance al langer werd gespeculeerd op een 4-daags festival. Op het interview na is er verder nog weinig bekend, behalve dan dat de vergunning nog niet helemaal rond is.

Wij kunnen zo Defqon.1 naar het niveau van grote evenementen als Tomorrowland en Coachella tillen. Wij vinden dat we daar tussen horen. Daarnaast werken we aan een Q-munity, een community voor de hardstylescene. Ons publiek wil dat graag: meer info over artiesten, meer behind the scenes, meer engagement. Het zal niet direct een money maker zijn, maar het is wel een manier om iets te doen met de betrokkenheid van het publiek.’

Lees het gehele interview