U hebt een vriend/vriendin die ook van een feestje houdt? Van harte gefeliciteerd! U gaat, indien u dat zo lang mogelijk in groepsverband vol weet te houden, nog vele jaren mee. Buiten dat een koppel dat wel in is voor een feestje een welkome toevoeging in ieder vriendengroep is, is er nu ook onomstotelijk bewijs dat een festivalpartner voor een duurzaam leven kan zorgen.

In een onderzoek uitgevoerd door Amerikaanse onderzoekers op een meetgroep van stellen die ongeveer 35 jaar getrouwd waren kwam het volgende aan het licht:

  • – In meer dan 50% van gevallen dronken beide partners. Deze relaties waren gezonder dan de gevallen waarbij slechts 1 persoon van het stel alcohol consumeerde.
  • – In het geval slechts één van de twee partners drinkt kan dat beter de man zijn. In het geval enkel de vrouw in een relatie drinkt is dit schijnbaar een voorteken van totale catastrofe. Gedonder in de glazen…

Wel even een tweetal kleine kanttekeningen tot slot. Het gaat hier om de invloed van drank op stelletjes. Het onderzoek is dus niet op toepassing in het geval er ieder weekend dubbele lachgasballonnen en lijnen ketamine naar binnen worden gehengst. Indien iemand daar onderzoek naar heeft gedaan horen wij het graag. Daarnaast gaf onderzoeker Kira Birditt in een interview het volgende aan:

“We’re not suggesting that people should drink more or change the way they drink, said study author Dr. Kira Birditt of the University of Michigan in Ann Arbor, who studies relationships across adulthood.