Nouja, opzich wel een goede reden: het andere geslacht. Maar hoe komt het dat wanneer je naar één festival geweest bent, je opeens vaker wilt gaan? Wij hebben de redenen op een rijtje gezet. 

1. Omdat er niets beter dan ongecontroleerde chaos is

Chaos zit gewoon in Hardstyle en dan zeker de rauwere Hardstyle. Wanneer je tussen de boys en girls in een rave staat, je amper kan horen wat er wordt gezegd, je om je heen kijkt en het een slagveld lijkt. Dan weet je gewoon dat je weer op een lekker feestje aanwezig bent.

2. Omdat je jezelf helemaal kan laten gaan terwijl niemand raar opkijkt

Op Hardstyle feesten en festivals is er over het algemeen een vrij divers publiek aan gekken wat losloopt. De gemiddelde hardstyler zal dus ook niet van veel geks opkijken, het maakt dus niet uit hoe hard je losgaat. Alhoewel we het niet aanraden om de rups te doen, kan je over het algemeen wel schaamteloos zijn.  Filmen van personen wordt er ook vrij weinig gedaan en wanneer dit gebeurd is het meestal de stage.

3. Omdat je toch je ADHD er een beetje uit moet kunnen gooien

Wanneer je ADHD hebt wat tegenwoordig zo’n 90% van de mensen in Nederland heeft. Dan is Hardstyle luisteren een van de beste uitlaatkleppen om jezelf even los te koppelen van de dagelijkse sleur aan weerstand van jouw energie level.

4. Omdat je bij je favoriete drops kippenvel krijgt

Dit hoeft eigenlijk niet uitgelegd te worden. Dat ene nummer, waar je nu aan denkt.

5. Omdat hardstyle een belevenis is, een passie, een liefde

Hardstyle is meer dan alleen muziek, het is gezelligheid, samenhorigheid en een manier manier van leven. Je kan zoveel met hardstyle, je wordt er bijna eng van.

6. Omdat hardstyle een medicijn is tegen de dagelijkse stress en gezeik

Gezeik op school, gezeik op werk? Pak dan de eerste kans om even oordopjes in te doen. Zet even wat Hardstyle op, de rest van je dag is gelijk een stuk beter. Schud dat gezeik van je af, sluit je ogen en stel je even voor dat je op een festival staat. En als dat niet lukt, geniet dan even van een aftermovie. Het leven is niet zo erg met Hardstyle op.

7. Omdat 150 bpm zo lekker door je lichaam blaast

Ze zeggen niet voor niks, “hardstyle blooded” die 150 bpm schijnt perfect aan te sluiten met je hartslag wanneer het je oren in blaast.