Naast een aangepaste drank en drugs inname op een festival is ook water essentieel om je gezond, fit en lekker te voelen op een festival. Water is een van de basissen van een goede dag. Maar waarom? Wat maakt dit heldere goedje zo lekker? We zetten  ze voor jou op een rij: 6 redenen waarom veel water drinken essentieel is voor hard gaan.

1. Optimale werking van je organen

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. zo’n 70 tot 100% (nee hoor 75). Het grootste deel zit in ons bloed (dag goedje wat rood is). Het andere deel zit in je organen, waaronder je hersenen. Super belangrijk dus!

Je ziet er gelijk veel gezonder uit na één slokje!

2. Water drinken geeft energie

Neem wat water dan ga je nog harder op een feest! Een uitdroging van 2% kan al zorgen voor een energieverlies tot 20%! Dus als je 100 liter weegt, en je droogt 2% uit, en je neemt één liter water dan ga je gewoon 10% harder los.

Super dat water dus!

3. Je bloed wordt dunner en je bent daardoor sterker!

Je bloed wordt dunner door water te drinken. Hierdoor kan het beter voedingstoffen en afvalstoffen transporteren. Waardoor je minder klachten van vermoeidheid krijgt, minder hoofdpijn en je je nog lekkerder voelt.

Bekkie open dus!

4. Minder verzuring

Wanneer je de hele dag staat te springen kan de verzuring flink oplopen. Om die ph waarde weer te laten stigen neem je een slokje water. En je kan weer door.

Gewoon door die keel rammen dus!

5. Water is beter dan frisdrank

Frisdrank is gewoon niet bulking maar fattening. En daarnaast slecht tegen de verzuring!

Je kan het daarnaast gerust over je shirt heen pleuren voor de grap!

6. Detoxen

Lekker detoxen en dat gif uit je lijf halen. Heerlijk!

Conclusie

Neem dus een glaasje water om de verzuring tegen te gaan. Dan voel je je nog lekkerder, ga je nog harder, en ben je after bestendig. Het is daarnaast ook goed voor je wanneer je al helemaal naar de klote bent van het bier, wat eigenlijk niet slecht voor je is.